• Excursii Baile Felix

  Îti propunem sa te tratezi de griji, de stress sau de bătrânete cu o excursie la una din cele cinci destinații spectaculoase pe care ți le-am pregătit în aceasta vară. Plecările au loc saptamânal, pe toată durata verii. Alege o destinaie, da-ne un telefon sau contactează-ne online , si te programam rapid la o terapie de distractie. Și nici n-o să te doară la buzunar.

  Înscrie-te acum...
  Statiunea Baile Felix
 • Statiunea Baile Felix

  Statiunea balneara Baile Felix este cea mai vizitata si renumita statiune balneoclimaterica din Romania, fiind recunoscuta si pe plan international. Situata la 8 km de Oradea, Baile Felix are de oferit stranduri cu piscine acoperite si in aer liber, atractii turistice naturale cum ar fi Lacul cu Nuferi sau Avenul din Betfia si un numar mare de hoteluri, cluburi si restanurante, fiind un loc ideal pentru turisti in orice perioada a anului, dar inflorind in sezonul estival. Detalii...
  Statiunea Baile Felix
 • Excursie Baile Felix - Vizita la Pestera Ursilor.
  Principala ţintă a acestei deplasări, Peştera Urşilor a fost descoperită ȋn 1975, accesibilă turiştilor din 1980 după ce a fost amenajată. Are o lungime de 1500 m, din care 521 m au fost declaraţi rezervaţie ştiinţifică. Nivelul superior ȋn lungime de 488 m este cel deschis circulaţiei turistice, acolo pot fi admirate formaţiunile carstice, care au făcut peştera cunoscută ȋn toată lumea. Detali...
 • Excursii Baile Felix - Parcul Natural Nyiregyhaza
  La 5 km de oraşul Nyiregyhàza, pe o suprafaţă de 30 hectare pot fi observate peste 250 specii de animale ȋn mediul lor “natural”. Detalii...
  Excursie de 1 zi la Budapesta.
  Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi... Detali...
 • Baile Felix - Hotel International
  Hotelul International este emblema statiunii balneare Baile Felix si ofera peste 340 de locuri la calitate de 4 stele.

  Hotel International pune la dispozitie o baza de tratament balneoterapeutic, un centru wellness si doua piscine pentru turisti din toate categoriile de varsta. Detalii...
  Baile Felix Hotel International
 • Baile Felix - Strandul Apolo
  Strandul Apollo isi mentine activitatea pe toate perioada anului si este unul dintre cele mai viztate stranduri cu apa termala din Romania.

  Strandul Apollo pune la dispozitia clientilor patru bazine din care unul este acoperit, toate oferind conditii de imbaiere conforme standardelor europene, servicii de masaj, sauna si dus subacval. Detalii...
 • Română (România)
 • English (United Kingdom)
Atractii Turistice Baile Felix
salina turda intrareSalina Turda

Exploatarea de sare din zona Turda a ȋnceput ȋncă din secolul XIII, aceasta activitate inregistrant o evolutie fluctuantă din cauza concurenţei exploatărilor de la Ocna Mureş. Salina de la Turda se remarca datorita faptului ca a fost folosita ȋn al doilea Război Mondial ca refugiu antiaerian de catre localnicii din zona. Salina a fost deschisa in anul 1950 ca si atractie turistica cu galeria Franz Josef folosita ca si depozit de branzeturi.

Prima operatiune de modernizare a Salinei Turda a avut loc in 2008 in cadrul programului PHARE 2005 CES infrastructura mare regionala/locala. Amenajarea in scop turistic a salinei a necesitat o investitie de 6 milioane de euro.In cadrul Salinei Turda se fac remarcate ca si zone de agrement sali precum Mina Rudolf si Mina Terezia. Aceste locatii ofera diferite posibilitati de activitate cum ar fi: bowling, biliard, minigolf sau terenuri de sport. In cadrul salinei exista si puncte unde se pot afla mai multe informatii despre istoria salinei.

Excursii_Pestera_UrsilorPestera Ursilor

Pestera Ursilor a fost descoperita in anul 1975 cu ocazia unei dinamitari intr-o cariera de marmura din zona. Aceasta pestera a fost si este una dintre atractiile turistice principale din Muntii Apuseni. Pestera Ursilor se afla in judetul Bihor in apropierrea localitatii Chişcău din Com. Pietroasa, la inaltimea de 482 metri.

Pestera a fost numita astfel datorita numeroaselor fosile de "ursi de caverna" descoperite aici. Aceasta specie folosea peştera ca si adapost in urma cu 15.000 de ani. Pestera a fost blocata posibil prin caderea unei stranci, astfel blocand 140 de ursi in pestera. Fara posibilitatea de a iesi din pestera acestia s-au infomentat si in cele din urma au murit, lasand in urma fosilele pentru care este conoscuta pestera.

Pestera a fost explorata pentru prima oara in data de 20 Septembrie 1975 de catre un grup de speologi amatori "Spedava" din actualul oras Ştei. Dupa prima explorare a pesterii s-au elaborat solutii de amenajare a pesterii in colaborare cu Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea, iar dupa 5 ani de amenajari, in data de 14 Iulie 1980 Pestera Ursilor a fost deschisa vizitatorilor. Aceasta pestera este vizitata de peste 200.000 de vizitatori in fiecare an, fiind cea mai recunoscuta pestera din zona.

niyreghaza-2Nyiregyhaza

Atractia principala a localitatii Nyíregyháza este Parcul de Animale cu suprafata de 24 de hectare. Parcul de la Nyíregyháza este cel mai mare din tara si este de asemenea si cel mai frumos fiindca se incadreaza perfect in mediul natural, astfel lasand neatinse bogatiile locului; Parcul de la Nyíregyháza este cel mai bogat fiindca aici se pot gasi peste 300 de specii de animale si cele mai multe exemplare. Aici se pot admira specii precum: tigrul alb, antilopa adax, papagalul ara, rechinul, mangusta cu dungi. Acest parc este considerat si cel mai cuprinzator fiindca speciile sunt grupate in functie de continentele de provenienta.

biserica-mare-reformataDebrecen

Debrecen este un oraş important din Ungaria din comitatul Hajdú-Bihar , situat la 220 km de Budapesta. Are o populaţie de 211.000 de locuitori şi este capitala comitatului Hajdú-Bihar. După Budapesta este al doilea oraş ca mărime din Ungaria.

Debreţinul are o istorie bogată, de peste 750 de ani. În evul mediu, oraşul a făcut parte din Partium în cadrul Regatului Ungariei, apoi din sec. 16 până la sfârşitul sec. 17 din Principatul Transilvaniei (inclusiv în timpul domniei lui Mihai Viteazul, atunci fiind încă parte a comitatului Bihor). A urmat perioada habsburgică, iar din 1867 (în urma Ausgleich-ului) a revenit Ungariei. În anii 1919-1920 oraşul s-a aflat sub ocupaţie română.

A fost capitala Ungariei de două ori, pentru un timp scurt: în timpul revoluţiei din 1848-49 şi în timpul celui de-al doilea război mondial din 1945.


budapesta4Budapesta

Budapesta este capitala Ungariei. Este situată pe pe ambele maluri ale Dunării, care rezultă, că oraşul este format din două părţi. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafaţă, iar pe partea de vest se află Buda cealaltă treime a oraşului.
Cartierul Buda şi zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Obiective Turistice din Budapesta: cladirea Parlamentului Ungariei, Dealul Gellert, Statuia libertatii de la Citadela, Biserica din pestera de pe dealul Gellert, Palatul Regal, Basitonul Pescarilor, Biserica Matthias, Piata Eroilor, Podul de lanturi, Basilica Sfantul Stefan, Opera din Budapesta, Marea Sinagoga si multe altele.

baile felix biserica de lemnBiserica de lemn Baile Felix.

Biserica de lemn a fost ridicata in anul 1785 si a inlocuit o biserica mai veche de lemn si a fost mutata din Brusturi in Oradea in 1961 unde a fost reasamblata si restaurata in curtea Muzeului Tarii Crisurilor iar la ora actuala se gaseste in central statiunii Baile Felix.
Datorita modificarilor aduse acestei biserici de-a lungul timpului, cea mai mare parte din picturile ei au avut de suferit, astfel ca in prezent, putin din decorul pictat al Bisericii de Lemn se mai pastreaza.
Inscriptia din partea superioara a portalului Bisericii de Lemn aminteste momentul edificarii bisericii – "Anii Domnului 1785 în luna lui mai în 4 zile sâmbătă. Meșter Toadere".rezervatia natural baile 1 maiRezervatia naturala din baile 1 Mai.

Aceasta rezervatie naturala este unica in Europa si in lume si ofera un habitat pentru trei specii protejate de lege: nufarul termal, pestele Rosioara lui Racovita si melcul Melanopsis Parreyssi. In aceasta rezervatie naturala a supravietuit in mod natural nufarul termal.
Rezervatia Naturala Paraul Peta este un loc renumit in Romania si Europa datorita apelor termale de 30 de grade celsius care a dus la pastrarea acestor trei specii protejate.

avenul-betfiaAvenul Betfia.

Avenul de la Betfia, supranumit si "Craterul din Betfia"este un fenoment carstic de pe Dealul Somleului situat la 346 m de Baile 1 Mai, cu o adancime de 86 de metri si o cadere aproape vertical de 54 metri.
Avenul Betfia se presupune ca a fost format datorita nivelului apelor din golfurile neogene, prin actiunea coroziva a apelor sub care se gasea acest masiv calcaros. Avenul Betfia are doua intrari, una deschisa prin dinamitare in 1898 si o alta secundara, deschisa tot prin dinamitare in 1957 de catre I.Urs.

strandul padisStrandul Padis
 Strandul Padis este situate central in statiunea balneo-climaterica Baile Felix si ofera acces pe perioada sezonului cald tuturor turistilor din Baile Felix la preturi foarte accesibile. Unul dintre serviciile unice ale acestui strand este posibilitatea achizitionarii abomenteleor pentru o zi sau 3 zile.

Strandul Padis pune la dispozitie 3 bazine cu apa termala naturala, unul dintre ele cu o adancime maxima de 1.5 metri pentru adulti si doua cu adancime de 90 de centrimetri cu temperatura a apei cuprinsa intre 31 si 35 de grade celsius. Acest strand pune la dispozitia clientilor sai si posibilitatea de a inchiria sezlonguri si acces la terasa de vara din incinta strandului.


baile felix strandul apoloStrandul  Apollo
Strandul Apollo este un strand cu activitate permanenta, indiferent de anotimp sau sarbatori legale. Turistii au posibilitatea de a beneficia de proprietatile terapeutice ale apelor termale din Baile Felix pe toata durata anului calendaristic.

Strandul Apollo
pune la dispozitie un bazin pentru inot in aer liber, un bazin pentru adulti, unul pentru copii de dimensiuni mai mici in aer liber si un bazin acoperit pentru anotimpurile reci si pentru turistii care din diferite motive nu doresc sa utilizeze bazinele in aer liber.
Locurile de plaja cu sezlonguri sunt situate pe marginea bazinelor exterioare. Strandul Apollo dispune de garderoba, dusuri, solar si sauna si un tunel in incinta strandului pentru anotimpurile reci.


baile felix strandul baile felixStrandul Felix.

Strandul Felix este cel mai mare si modern strand public din Baile Felix fiind corespunzator tuturor normelor europene in vigoare pentru calitatea apei termale si calitatea serviciilor oferite. Strandul Felix a fost reconstruit in 2008, iar constructiile auxiliare ale strandului au fost renovate in 2009.

La Felix sunt puse la dispozitie toate conditiile pentru a petrece o zi amuzanta si relaxanta. La restaurantul cu autoservire clientii strandului se pot bucura de o masa sau o bautura racoritoare, iar pentru iubitorii de senzatii tari sunt puse la dispozitie trei topogane de dimensiuni diferite.
Apele termale ale strandului Felix ofera posibilitate de imbaiere pentru clienti de toate varstele, iar bazinul cu valuri este o atractie speciala a care iti ofera toate calitatile curative ale apelor termale intr-un mod cat mai placut.

Strandul cu valuri 1 Mai.

strandul-cu-valuriStrandul cu valuri 1 Mai este cel mai vechi strand cu valuri din Romania si a atras turisti din toata tara si nu numai. Motorul care misca apele a fost construit de ingineri si porneste si acum la sunetul clopotelului care atrage toti turistii spre bazin.
Apa termala din strandul cu valuri atinge temperatura optima de 26 de grade celsius si este placuta pentru toate categoriile de varsta. Strandul cu valuri este situat in mijlocul naturii, la marginea padurii langa o suprafata care poate gazdui pana la 600 de locuri de plaja.
La strandul cu valuri puteti gasi trei terase care pun la dispozitia turistilor un bogat sortiment de mancaruri, minuturi, bauturi alcoolice si racoritoare.

 

Stai la curent cu noutatile Baiele-felix.net.